اطلاعیه گروه اتحاد بازنشستگان: «۲۵ نوامبر»؛ مناسبات سرمایه‌داری و خشونت علیه زنان

اطلاعیه گروه اتحاد بازنشستگان: «۲۵ نوامبر»؛ مناسبات سرمایه‌داری و خشونت علیه زنان

در ۲۵ نوامبر سال ۱۹۶۰ بود که سه خواهر اهل جمهوری دومینیکن، به نام‌های «پاتریا مرسدس میرابال»، «ماریا آرژانتینا مینِرْوا میرابال» و «آنتونیا ماریا تِرِسا میرابال» پس از ماه‌ها شکنجه و مورد تجاوز قرار گرفتن، سرانجام توسط سازمان امنیت ارتش این کشور به قتل رسیدند. جرم این سه خواهر شرکت در فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر «دومینیکن» بود. 

  ۲۱ سال بعد، یعنی در سال ۱۹۸۱، در همایشی که در «بوگوتا» پایتخت کلمبیا، با شرکت مدافعان حقوق زنان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب تشکیل شد، پیشنهاد اختصاص دادن روز قتل «خواهران میرابل» به روز محو خشونت علیه زنان مطرح شد. سال ۱۹۹۹ سازمان ملل، ۲۵نوامبر را به عنوان «روز جهانی‌ لغو خشونت علیه زنان» به رسمیت شناخت.                              

در حدود دو دهه از صدور قطعنامه سازمان ملل مبنی بر تعیین ۲۵ نوامبر به عنوان «روز جهانی محو خشونت علیه زنان» می گذرد. اما هنوز جهان شاهد خشونت هر روزه بر زنان است. طبق آمار جهانی انواع خشونت علیه زنان بیش از سرطان و جنگ از زنان قربانی می‌گیرد. در تمام جوامع دنیا‌ زنان به‌ مراتب بیشتر از مردان در معرض تبعیض، خشونت و نابرابری هستند.

در کل جهان که نظام سرمایه داری حاکم است، زنان سه چهارم بیسوادان و اکثریت فقرای آنرا تشکیل می دهند. وخامت اوضاع اقتصادی و تحمیل سیاست های نئولیبرالیسم، بیش از گذشته شکاف طبقاتی بر مبنای جنسیت را تعمیق بخشیده است. فقر رو به ازدیاد، زنان را هر چه بیشتر از تحصیل و کار و پیشرفت باز داشته است.

در همه جای دنيا زنان كم و بيش مورد انواع خشونت های جسمی، جنسی و زبانی واقع می شوند. ۳۰ تا ۳۵ درصد زنان آمريكايی از طرف همسرانشان آزار  و اذیت جسمی شده و ۱۵ تا ۲۵ درصد آنها به هنگام بارداری نيز مورد ضرب و شتم قرار می گيرند. همچنين از هر ۱۰ قربانی زن سه نفر توسط همسرانشان  يا ساير مردان كشته شده اند. هر ساله ۱۰هزار زن در روسیه توسط همسران فعلی و یا سابق شان به قتل می رسند. در شيلی، ۶۳ درصد زنان مورد آزار جسمی قرار می گيرند. ۴۱ درصد زنان هند بر اثر آزار جسمی همسران خود دست به خودكشی می زنند. در بنگلادش بيش از ۵۰ درصد قتل ها ناشی از خشونت مردان است. هر ساله ۳۰۰ هزار زن در انگلستان مورد آزار جنسی قرار می گیرند. حداقل یک بیلیون زن در سطح جهان دست‌خوش خشونت خانگی اند.

وسعت خشونت عليه زنان به گستردگی تاريخ بشر است. خشونت پدیده ای گسترده و آشکار و شنیع است. زنان با تفاوت هایی در کشورهای مختلف، آماج خشونت ‌های گوناگون، از سرکوب دولتی، ضرب و شتم در جامعه و خانواده، تحقیر، ختنه جنسی و محرومیت اقتصادی گرفته تا قربانی قتل‌های ناموسی‌ هستند. تهدید و خشونت زبانی و کلامی نیز بخشی از این خشونت ‌هاست. در تمام جوامع زنان در زندگی خود اشكال مختلف خشونت فيزيكی، روحی، جنسی و اقتصادی را تجربه می كنند.

نظام سرمایه داری نظامی خشونت زا و نابرابر است. نظامی است که، هر روز با استثمار فرد از فرد و حفظ مالکیت خصوصی برای حفظ منافع طبقاتی خود، ستم و خشونت را تولید و بازتولید می کند. خشونت یک پدیده سراسری است و مختص به یک منطقه جغرافیایی نیست، از فلسطین، افغانستان و عراق، ترکیه و ایران گرفته تا کشورهایی نظیر سوئد و فرانسه و آمریکا و سایر جوامع پیشرفته سرمایه داری هر روز ما شاهد بروز خشونت های دولتی و سازمان یافته و اقتصادی، فرهنگی و زبانی هستیم.

آمار صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، تخمین زده است که هر ساله ۵۰۰۰ زن در سراسر جهان توسط خانواده های خود به دلایل ناموسی به قتل می رسند. از هر ۵ زن یک نفر در زندگی خود مورد تجاوز و یا در معرض تهدید به تجاوز قرار گرفته است.

حق طبیعی و بدیهی همه انسان‌ها از جمله زنان است که در جامعه ای عاری از قوانین نابرابر و به دور از هر گونه ستم جنسی و طبقاتی، زندگی امنی داشته باشند.
#خواهران_میرابل_۲۵نوامبر

گروه اتحاد بازنشستگان

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)