تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران؛ پیش بسوی بایکوت جمهوری اسلامی
مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی که ماه گذشته به تایید کمیتهٔ سوم این مجمع رسیده بود را تصویب کرد.
این قطعنامه روز سهشنبه ۲۷ آذرماه با ۸۰ رای موافق، ۲۷ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.
پیشنویس قطعنامه محکومیت «نقض شدید و فاحش حقوقبشر» توسط جمهوری اسلامی که توسط کانادا و با حمایت شماری از کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه آماده شده بود، ۲۸ آبان در کمیتهٔ سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده بود؛ کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، با ۷۷ رای موافق، قطعنامهای علیه نقض حقوق بشر در ایران تصویب کرد. این قطعنامه افزایش نگرانکننده اعدامها، بهویژه اعدام زنان و بخشهای تحت ستم، را محکوم کرده و آن را نقض تعهدات بینالمللی توسط جمهوری اسلامی دانسته است. همچنین، از جمله نگرانیهای دیگر، صدور حکم اعدام برای جرایم غیر جدی مانند “زنای محصنه” و “نوشیدن مشروبات الکلی” است. سازمان ملل همچنین به شکنجه و رفتارهای غیرانسانی، بهویژه علیه زنان و دختران، اعتراض کرده و از جمهوری اسلامی خواسته تا با گزارشگر ویژه حقوق بشر همکاری کند. در پاسخ، جمهوری اسلامی این قطعنامه را “ناعادلانه و سیاسی” توصیف کرده و رد کرد.
تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل، یک گام و دستاورد مهم برای ما و انقلاب زن زندگی است و مهر تأییدی است بر جنایات بیپایان جمهوری اسلامی علیه مردم و به ویژه زنان ایران. این رأی، یک سیلی جهانی بر چهره رژیمی است که با سرکوب، شکنجه، اعدام و قتل و کشتار، سعی دارد بقای خود را تضمین کند. دولتهای حامی این قطعنامه، همراهی خود را با مبارزات مردم ایران اعلام کردند، در حالی که رای منفی دولتها نشاندهنده اتحاد ظالمان و مستبدان است. اما تاریخ ثابت کرده است که ظلم، هرچقدر هم که در عرصه بینالمللی پشتوانه پیدا کند، سرانجام در برابر اراده مردم آزادیخواه و انقلابی فرو خواهد ریخت. این قطعنامه پیامی روشن است: جهان چشم بر جنایات جمهوری اسلامی دوخته است و انقلاب زن زندگی آزادی مجال سکوت نمیدهد و جهان را وادار به پاسخگویی میکند.
این قطعنامه باید تنها آغاز یک روند گستردهتر باشد. اکنون زمان آن رسیده است که جامعه جهانی، بهویژه دولتها، اقدامات عملیتری را در برابر رژیم جمهوری اسلامی اتخاذ کنند. اخراج این رژیم از مجامع بینالمللی، بستن سفارتخانههای جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف، و در نهایت بایکوت جمهوری اسلامی، باید به عنوان گامهای بعدی در دستور کار قرار گیرد. جمهوری اسلامی نه تنها به حقوق انسانی مردم ایران تجاوز کرده، بلکه تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی است. باید از این دستاورد مهم بهره بجوییم و با فشارهای بینالمللی بیشتر، باید به رژیم حاکم در ایران نشان دهیم که جهان دیگر اجازه نمیدهد رژیمی که مردم را سرکوب میکند، در عرصههای جهانی مشروعیت پیدا کند. اکنون زمان است که صدای آزادیخواهی مردم ایران در سطح جهانی طنینانداز شود و رژیم جمهوری اسلامی را از هرگونه حمایت بینالمللی و سیاسی محروم سازد تا سرنگونی آن بدست ما مردم ایران سریعتر صورت بگیرد.
پیروز باد انقلاب زن زندگی آزادی
تشکل انقلاب زنانه
۲۷ آذر ۱۴۰۳