نازیلا معروفیان زن، دانشجو، خبرنگاری که سر خم نکرد و به یکی از اسطوره های مقاومت در برابر حجاب و ستم تبدیل شد

  • صفحه نخست
  • مطالب
  • نازیلا معروفیان زن، دانشجو، خبرنگاری که سر خم نکرد و به یکی از اسطوره های مقاومت در برابر حجاب و ستم تبدیل شد

نازیلا معروفیان زن، دانشجو، خبرنگاری که سر خم نکرد و به یکی از اسطوره های مقاومت در برابر حجاب و ستم تبدیل شد

نازیلا معروفیان اهل سقز و ساکن تهران در تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۱ مصاحبهٔ خود با امجد امینی، پدر مهساژینا امینی را منتشر کرد و از تهدید شدن خود توسط نیروهای امنیتی برای بازداشت خبر داد.

او همچنین در توییتی گفته‌بود: «بالاخره مصاحبه با پدر مهسا امینی را منتشر کردم. من نه قصد خودکشی دارم و نه هیچ بیماری زمینه‌ای دارم.» پدر مهسا امینی در این مصاحبه خبر داده بود که معاون پزشکی قانونی به او گفته بود دربارهٔ کشته شدن مهسا «هر چه را که به صلاح مملکت باشد» می‌نویسد.

نازیلا معروفیان درپی مصاحبه با امجد امینی، پدر مهسا امینی، در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۱ دستگیر و به بازداشتگاه ۲۰۹ منتقل شد.

در تاریخ ۱۵ دی ۱۴۰۱، نازیلا معروفیان درپی فشارهای ناشی از بازجویی بی‌هوش و به بیمارستان منتقل شد. طبق گزارش‌ها او بعد از چند ساعت و بدون طی شدن مراحل درمانی به زندان بازگردانده شده‌است.

در تاریخ ۸ بهمن، نازیلا معروفیان اعلام کرد که توسط دادگاه به‌ریاست قاضی افشاری به دو سال حبس تعزیری، ۵ سال ممنوع‌الخروجی و ۱۵ میلیون تومان جریمه محکوم شده‌است. این خبرنگار همچنین اعلام کرد که صدور این حکم «بدون تشکیل دادگاه و دفاعیات» او صورت گرفته و حکم دو سال زندان به مدت پنج سال معلق خواهد بود.

در خرداد ۱۴۰۲، نازیلا معروفیان اعلام کرد که به‌دلیل روایت کردن توهین جنسی مأمور یگان ویژه به او، از محل کار خود اخراج شده‌است. او چنین اقداماتی را برای خودکشی یا فراری دادن افراد توصیف کرد و اعلام کرد تحت هر شرایطی در ایران می‌ماند.
او در توییتر نوشت: بعد از انتشار روایتی از برخورد توهین‌آمیز نیروی «یگان ویژه» با خود در تئاتر شهر، «خیلی محترمانه از تحریریه جدید اخراج شدم». اشاره نازیلا معروفیان به توئیت خود در روز ۲۲ خرداد است که خبر داد یک مأمور یگان ویژه به وی توهین جنسی کرده بود. او نوشته بود: «یگان ویژه تو تئاترشهر به من گفت این چه سر و وضعیه؟ البته چون جنده‌ای اینطوری لباس میپوشی»

نازیلا معروفیان روز ۲۵ خرداد در ادامه توئیت‌های دنباله‌دار خود نوشته است: «بعد از زندان دو رویه در مورد من صورت گرفت. یکی تهدیدهای پیاپی توسط بازجوم و طرد شدن و اجازه کار ندادن در تحریریه‌ها. همه این‌ها بخاطر اینکه من فقط یک منتقد معترضم. همه این‌ها برای اینکه انسان رو خورد کنن و یا به مرز خودکشی برسی یا دیگه بِبُری از مملکت و فراریت بدن. قطعا من هم انسانم و دارم اذیت میشم اما تا روزیکه زنده‌ام مینویسم و تو مملکتم میمونم هر چقدر غریبم کنید.»

نازیلا معروفیان در تاریخ ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۲ بار دیگر پس از مراجعه به دادسرا بازداشت شد و به زندان اوین منتقل شد. قبل از این نیروهای اطلاعات به منزل او وارد شده و لپ تاپ و گوشی او را مصادره کرده و منزل او را تفتیش نموده بودند و به او حکمی دادند که در تاریخ هفده تیر ماه به دادسرا مراجعه نماید وی چندی بعد توسط شعبه دوم دادسرای اوین تفهیم اتهام شد. او نهایتا در تاریخ شنبه ۲۱ مردادماه با تودیع وثیقه آزاد شد و برای بار سوم روز دوشنبه بیست و سوم مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد، و پس از دو روز از این زندان آزاد شد.

در شهریور ۱۴۰۲، در پی حمایت از مهدی یراحی، برای چهارمین بار بازداشت شد. او در صفحه توییتر خود نوشت: برام نوشتی؛ در روزگاری که خیلی‌ها (نه همه) از دوستان و همکارانم هزار تا انگ و در نبودنم کارهایم را زیر سوال می‌بردند. اما مهدی یراحی عزیزم حرف مسیر من همون نوشته ابتدای آهنگ باشکوه روسریتو شماست! و اما امسال بعد از آزادی‌های مسخره نصف روزه یهو روسریتو رو منتشر کردی و من یکی جون دوباره گرفتم. حالا من برات میگم عزیز در بندم…

نازیلا معروفیان، چهارشنبه هشتم شهریورماه، برای چهارمین بار توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم در منزل شخصی خود بازداشت و به دادسرای ارشاد تهران منتقل شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این روزنامه نگار گفت: “صبح چهارشنبه ۸ شهریور ماموران امنیتی با شکستن در، وارد منزل نازیلا معروفیان شدند و ضمن ضبط گوشی موبایل و برخی وسایل شخصی؛ وی را همراه با ضرب و شتم بازداشت و به دادسرای ارشاد تهران منتقل کردند. از نازیلا معروفیان جهت آزادی موقت وی تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی درخواست شده است.”
تسنیم خبرگزاری نزدیک به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی دلیل بازداشت وی را “ترویج اباحه‌گری” عنوان کرد و نوشت “حضور با پوشش نامناسب در فضای عمومی و انتشار این تصاویر در فضای مجازی از جمله دلایل حکم دادسرای ارشاد برای بازداشت نازیلا معروفیان اعلام شده است.”

در نهایت روز یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ نازیلا معروفیان به دلیل پرونده قبلی که برایش تشکیل شده بود به یک سال حبس و ۱۵ میلیون جریمه نقدی محکوم شد.

یک منبع نزدیک به خانواده نازیلا معروفیان در گفت‌وگو با رسانه ها با اعلام «اعتصاب غذای خشک» از روز ۸ شهریور ۱۴۰۲ این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده، تأکید کرد که خانواده او «تحت فشار» است و خواستار آن شد که رسانه‌ها صدای آنها باشند.

به گفته او، چهارشنبه هشتم شهریور، «هفت مأمور» با شکستن در، این روزنامه‌نگار را «در حال خواب» با «همان لباس خواب» و با «ضرب و شتم» از خانه برده‌اند.

این فرد نزدیک به نازیلا معروفیان گفت: «می‌خواهند هر طور بشود این بچه را از بین ببرند، ولی رسانه‌ای کنید و نگذارید. امیدوارم صدای ما باشید چرا که واقعا تحت فشاریم.»

انقلاب زنانه ضمن حمایت قاطعانه از نازیلا معروفیان خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط او، پایان یافتن هر گونه آزار و اذیت او و مختومه اعلام شدن پرونده قضایی این زن شجاع و جسور است. زنی که به یکی از اسطوره های مقاومت زنان ایران در برابر حجاب و به نمادی از انقلاب زن زندگی آزادی تبدیل شد!

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)