سرکوب دانشجویان دانشگاه یاسوج در دوره اعتراضات
در دانشگاه یاسوج و اعتراضات سال گذشته، دستکم ۶۰ دانشجو با احکام انضباطی «دو ترم تعلیق با احتساب سنوات» و «محرومیت دائم از تسهیلات رفاهی» محکوم شدند که از این بین، برای حداقل ۱۰ تفر، حکم پیشنهادی «اخراج و ۵ سال محرومیت از تحصیل» صادر شد. همچنین برای چندین تن نیز حکم «تبدیل دوره روزانه به شبانه» صادر شده است.
رسیدگی به پروندهها، روندی کاملا غیرقانونی داشته است. در تمامی این احکام، دفاعیه دانشجویان پس از ابلاغ حکم اخذ شد! و احکام بلافاصله پس از ابلاغ، اجرایی شده و بسیاری از دانشجویان بصورت شبانه از خوابگاه اخراج شدند. همچنین گفته میشود که همه این احکام تنها در عرض دو هفته صادر شدند!
همانطور که اشاره شد، روند رسیدگی به پرونده دانشجویان پر از ایرادات قانونی است. برای دانشجویان نه جلسه تفهیم انهامی تشکیل شد و نه دفاعیات آنان ترتیب اثر یافت. همچنین بسیاری از اتهامات انتسابی، بدون ارائه سند و مدرک رخ دادند و بسیاری از آنان نیز کاملا سلیقهای بودند. گفته میشود حراست در ابلاغ اسامی دانشجویان نقش داشته و کمیته نیز، چشمبسته دانشجویان را محکوم کرده است.
پس از اعلام عفو عمومی، دانشگاه یاسوج نیز اغلب احکام را به حالت معلق درآورد. اما این تعلیق احکام، تنها بصورت لسانی ابلاغ شدند و هیچ چیز رسمی و کتبیای به دانشجویان تحویل داده نشد. همچنین فرآیند پیگیری پروندهها نیز به کلی متوقف گردید. کمیته انضباطی شرط تخفیف در مجازات و تعلیق آن را تعهد والد دانشجو مبنی بر عدم شرکت فرزندش در تجمعات عنوان کرد!
در حال حاضر دانشجویان در وضعیت بهواقع معلقی بهسر میبرند. دانشگاه به بهانه آنکه احکام «معلق» هستند، برای کوچترین اقدام دانشجویان، آنان را احضار کرده و تهدید به اجرایی شدن حکم میکند و گاهی نیز بدون هیچ توضیحی، بخشی از حکم را اجرایی میکند و مثلا دانشجو را از تغذیه یا خوابگاه محروم میسازد.
آنچه گفته شد تنها بخش کوچکی از سرکوبهای صورت گرفته بر علیه دانشجویان کشور است. اقداماتی که حتی به شکلِ صوری نیز پایبند قوانین نبودند. آنچه در این یکسال بر دانشجویان گذشته است، قصه درازی است که تنها گوشهای از آن برملا میشود.